Je kunt het best in het begin van het jaar al beginnen met je lichaam waxen, zodat je in de zomer ook geen last hebt van doorkomende haren. Ik vertel je hier waarom..

Groeicyclus
Je haartjes groeien nooit allemaal gelijktijdig. Ze hebben elk hun eigen groeicyclus. Hierdoor is het dus het best dat je zo lang mogelijk wacht alvorens te ontharen, zodat je zoveel mogelijk haartjes gelijktijdig verwijdert. Zij zullen dan langer wegblijven en nadien weer gelijktijdig beginnen te groeien. Natuurlijk is dit niet makkelijk, we lopen niet graag met ongewenste haartjes rond. Ideaal is een waxbeurt om de 3 tot 4 weken. Dan zijn je haartjes niet te overvloedig, maar toch lang genoeg om opnieuw gewaxt te kunnen worden.

Waarom nu starten?
Waarom moet je vroeg beginnen met je eerste waxbeurt? Omdat niet alle haartjes gelijktijdig beginnen te groeien, kun je dus ook niet alle haartjes in één keer uittrekken. Vlak na je bezoek aan de salon zullen er dus andere haartjes starten met hun groeicyclus. Je hebt zeker 2 tot 3 wax-beurten nodig, voordat je alle haartjes een keer uitgetrokken hebt.

Doel
Begin dus tijdig met waxen om deze zomer telkens 3 haarloze weken te hebben. Door je haartjes te waxen, groeien ze ook veel zachter terug. Ze groeien in een heel zacht puntje in tegenstelling tot wanneer je ze scheert. Wanneer je de haartjes afsnijdt, zijn ze erg bot en groeien ze veel stugger en harder terug, wat dat onaangename gevoel geeft.

Vind je het allemaal nog wat eng..? Maak dan eerst eens een afspraak voor je benen of oksels. Dat is veel laagdrempeliger.