Hardlopen maar dan anders

Ecologisch, duurzaam, met respect voor je huid en het milieu…

De Marathon

 Een paar hardloopschoenenInmiddels 2 marathons gelopen, de eerste liepen we in Zwolle en de tweede in Rotterdam. 2 keer ging ik de finish over en pakte ik Patries vast en zei met dikke tranen in mijn ogen ‘dit doe ik ECHT nooit meer Patries’. 

Totdat Mel (team lid van Lef) met een geweldig idee kwam voor 2 maand geleden… Zullen we samen de marathon van Amsterdam lopen dit jaar? Die zelfde dag hebben we ons in geschreven. 

Gister besefte ik me in eens dat het al over 3 maanden zover is. Oké, ik loop wel 5 tot 6 keer per week omdat ik gek ben op sporten, maar ben nog niet gericht aan het trainen voor de marathon. En daar moeten nog wel wat meer kilometers gemaakt gaan worden. En mijn doel is om dit keer meer te kunnen genieten van de prestatie die we gaan neerzetten en niet dat ik het kan afstrepen op mijn lijstje. Dus… serieus aan de slag de komende maanden. Terwijl ik dit schrijf, moet ik denken aan een gesprek met een vrouw bij mij in de salon. Ze hield niet van sporten, maar ze wou wat afvallen en is hierdoor gaan lopen. Nu ze dit met enige regelmaat doet, begint ze te merken dat ze het zelfs leuk is gaan vinden. Je krijgt er zowel lichamelijk als geestelijk energie van. En het meest belangrijkste is … dat je iets gaat doen wat je leuk vind, want dan hou je je het langste vol. En de één heeft steeds meer uitdaging nodig en de ander vindt het goed met wat ze doet. Voor beide is het een prestatie en mag je trots zijn op wat je doet en niet om welke kilometers je maakt of om hoe vaak je sport in de week. Kom wat meer in je lijf, dan zit je ook minder in je hoofd. Dus minder stress! 

Begin dit jaar kwam ik met het idee om samen met Patricia naar Zuid-Afrika te gaan en daar een van de mooiste marathon (Two Oceans Run) van de wereld te lopen. Oké hij is ietsje verder, 56 kilometer ipv 42,2 kilometer, maar volgens vele boekjes een geweldige loop om een keer in je leven mee te maken! Of het artikel wat ik laatst las in Runners World over Jolanda Linschoten, die deelneemt aan de Marathon des Sables. Dit is een zesdaagse ultraloop van ongeveer 254 km, die wordt gelopen in de woestijn van Zuid-Marokko. Oké, het zijn twee extremen, maar het lijkt me geweldig om samen met een paar mensen hier naar toe te trainen en dit te doen. 

Misschien … 2017, 2018 … 

Maar nu eerst 2015, de marathon van Amsterdam.