Pigmentvlekken

een vrouwen gezicht die in het zonlicht kijkt 

Veel mensen zoeken de zon op in een warm land. Dit is natuurlijk heerlijk, maar teveel zon is vaak de oorzaak van cosmetische onzuiverheden. Denk aan rode vlekken, vervelling en pigmentvlekken. Vooral pigmentvlekken zijn moeilijk te verwijderen. Gelukkig kun je deze helemaal verwijderen!


Wat is pigment?

Pigment is een stof die kleur reflecteert. Dit zit ook in je huid. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon absorbeert pigment de ultraviolette straling waardoor er meer pigment ontstaat. Zo wordt je huid dus meer getint.

Als je lichaam te lang in de zon heeft gezeten kan het pigment in je lichaam in de war raken, waardoor er teveel pigment op één plek op je huid komt. Hierdoor ontstaan donkere pigmentvlekken. Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door ouderdom of zijn er al sinds de geboorte. Denk aan sproetjes en moedervlekken.

Laser behandelingen
Het weg laten laseren van pigmentvlekken is de snelste en meest effectieve manier om ervan af te komen. Deze behandeling kan misschien eng klinken, maar zal geen pijn doen. Nadat de pigmentvlek gelaserd is, zal er een korstje ontstaan. Deze korst zal er binnen een week afvallen. De huid zal zich dan weer genezen, net zoals het doet bij een gewoon wondje. Ook met laseren kan het per persoon verschillen hoeveel behandelingen je nodig hebt.

Klik HIER voor meer informatie en om vrijblijvend een afspraak maken.

 

strand en zee

Smeren deze zomer!

Doordat we in de zomer meer in de zon komen, stijgt het aantal werkzame pigmentcellen in de huid. Het extra aangemaakte pigment zorgt voor een zomers kleurtje maar kan ook voor pigmentvlekken zorgen. Het kan verschillende oorzaken hebben dat deze vlekken ontstaan.

Oorzaken die we kunnen noemen:
– Ontstekingen in de huid, na bijvoorbeeld acne.
– Invloed van hormonen
– jarenlange UV-schade

Veel mensen storen zich aan deze vlekken, vooral wanneer deze zichtbaar zijn in hun gezicht. Met een laser kunnen pigmentvlekken behandeld worden, maar voorkomen is beter dan genezen!

Smeer jezelf goed in als je gaat zonnen met een goede zonne-creme met een hoge beschermingsfactor.