Pigmentvlekken

een vrouwen gezicht die in het zonlicht kijkt 

Veel mensen zoeken de zon op in een warm land. Dit is natuurlijk heerlijk, maar teveel zon is vaak de oorzaak van cosmetische onzuiverheden. Denk aan rode vlekken, vervelling en pigmentvlekken. Vooral pigmentvlekken zijn moeilijk te verwijderen. Gelukkig kun je deze helemaal verwijderen!


Wat is pigment?

Pigment is een stof die kleur reflecteert. Dit zit ook in je huid. Wanneer je huid wordt blootgesteld aan de zon absorbeert pigment de ultraviolette straling waardoor er meer pigment ontstaat. Zo wordt je huid dus meer getint.

Als je lichaam te lang in de zon heeft gezeten kan het pigment in je lichaam in de war raken, waardoor er teveel pigment op één plek op je huid komt. Hierdoor ontstaan donkere pigmentvlekken. Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door ouderdom of zijn er al sinds de geboorte. Denk aan sproetjes en moedervlekken.

Laser behandelingen
Het weg laten laseren van pigmentvlekken is de snelste en meest effectieve manier om ervan af te komen. Deze behandeling kan misschien eng klinken, maar zal geen pijn doen. Nadat de pigmentvlek gelaserd is, zal er een korstje ontstaan. Deze korst zal er binnen een week afvallen. De huid zal zich dan weer genezen, net zoals het doet bij een gewoon wondje. Ook met laseren kan het per persoon verschillen hoeveel behandelingen je nodig hebt.

Klik HIER voor meer informatie en om vrijblijvend een afspraak maken.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.