Gezonde werknemers als spil van uw bedrijf

Terugdringing ziekteverzuim

Mensen die goed in hun vel zitten presteren beter en hun verzuim is minder. Door toenemende prestatiedruk en werkdruk is het van belang dat er op het werk preventieve mogelijkheden aan geboden worden om de mensen gezond, gemotiveerd en fit te houden. Bedrijfsmassage is een krachtige en effectieve ondersteuning van gezondheidsmanagement. Zowel de organisatie als de medewerkers worden er beter van.

Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers massage op het werk aan. Massage wordt veelal als éénmalige geste als beloning aangeboden, hoewel steeds vaker werkgevers structureel massage op het werk aanbieden. Juist de regelmaat van massage behandelingen versterkt het resultaat.

Zieke werknemers kosten tijd en geld. Het is van belang om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Het zijn juist de prestatiegerichte medewerkers die vatbaar zijn voor RSI en stressgerelateerde klachten. Kortom, die medewerkers waar een organisatie grote waarde aan hecht. RSI en stressgerelateerde klachten ontstaan sluipend en zijn hardnekkig. Stoelmassage op het werk is een effectieve ondersteuning in terugdringing van ziekteverzuim.

Een zieke werknemer kost gemiddeld twee keer zoveel als zijn bruto loon.
Op websites van ARBO organisaties worden bedragen genoemd van gemiddeld 300 euro per verzuimdag. Dit bedrag bestaat uit omzetverlies en vervanging door collega’s. De kosten van een dag ziekteverzuim zijn bijna gelijk aan het jaarlijks budget voor stoelmassage.

Het ziekteverzuim daalt en de motivatie van uw medewerkers stijgt.
Dat komt de output van uw organisatie altijd ten goede

Het effect, de voordelen en het resultaat van massage op het werk

– Preventie van werkgerelateerde klachten
– Minder en korter ziekteverzuim
– Een betere hantering van werkdruk
– Een betere werksfeer
– Een betere lichaamshouding en werkhouding
– Een beter lichaamsbewustzijn, wat klachten voorkomt.
– Gemotiveerde, gewaardeerde medewerkers
– Fiscale voordelen

Op een speciaal ontworpen massagestoel worden de rug, de schouders, armen, hoofd en nek behandeld. Hierbij besteden we specifiek aandacht aan spannings gevoelige gebieden. Het resultaat; medewerkers die goed in hun vel zitten met minder kans op klachten.

Fiscale voordelen

Stoelmassage op het werk heeft een aantal fiscale voordelen. Indien aan een aantal voorwaarden wordt voldaan is stoelmassage volgens de belastingdienst een vrije verstrekking. De kosten voor stoelmassage kunnen worden opgevoerd als bedrijfskosten.

De voorwaarden waaraan moet worden voldaan zijn:
– De stoelmassage vindt plaats tijdens werktijd.
– De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd.
– De werknemer heeft geen aanmerkelijk privé gewin.
– De stoelmassages zijn opgenomen in het Arbo-plan van de betreffende organisatie.

Kijk op deze pagina van de Belastingdienst voor de details.

Bent u geïnteresseerd in massage binnen uw bedrijf of voor een vrijblijvende proefbehandeling met daarnaast de informatie die u zou willen hebben kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar info@trotzopjezelf.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *