Sportmassage is anti-hoofdpijnmassage

Dokters in zowel oosterse als westerse medische tradities raden sportmassage bij hoofdpijn aan, maar om verschillende redenen. Westerse artsen geloven dat hoofdpijn ontstaat wanneer de hele verzameling spiertjes die de huid tegen het hoofd houden te strak worden. Een sportmassage kan deze spiertjes dus ontspannen en de hoofdpijn wegnemen. Aan de andere kant geloven oosterse dokters dat hoofdpijn ontstaat als de energie rondom het hoofd vastzit, waardoor de energiestroom, die nodig is voor een goede gezondheid, wordt verstoord. Zij geloven dat massage de pijn kan verlichten, omdat het deze schadelijke opeenhoping weghaalt.

Veel mensen die bij ons voor het eerst een afspraak maken, hebben vaak klachten rondom het schouderblad – schouders – nek. Tevens is hoofdpijn / migraine een veel voorkomende klacht . Rond om de nek – schouders staat vaak veel spanning op die ik door deze diepe massage wordt verminderd. De meeste mensen geven aan, dat na een paar behandelingen de spanningen en de hoofdpijn afnemen.

Belangrijk is wanneer je start met sportmassage om deze klachten tegen te gaan, dit in het begin zeker een paar keer kort achter elkaar te herhalen. Ons advies is een frequentie van 1 keer per week of per twee weken, zeker niet langer. Je zult naar een aantal keer merken dat de spanningen afzakken. Wanneer je merkt dat het soepeler gaat voelen kun je er ook een langere tijd tussen laten zitten. Dit is per persoon weer heel verschillend.

Wanneer je zover bent dat je klachten totaal zijn verminderd is het raadzaam de behandeling eens in de maand / twee maand te blijven herhalen, puur voor je onderhoud. Je bent er gevoelig voor en wanneer je er niks meer aan zal doen zal het zeker terug gaan komen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *