Sportmassage alleen voor sporters?

  
Veel mensen denken dat een sportmassage alleen voor sporters is. Ik kan me voorstellen dat wanneer je sportmassage hoort dat je dit ook zo invult. Maar dat is niet waar. 
Ook bij vermoeidheid en overbelasting biedt een sportmassage uitkomst. Zelfs wanneer dit niet door het sporten wordt veroorzaakt. Door bijvoorbeeld veel in dezelfde houding te zitten of werken, kunnen spierklachten ontstaan. Deze klachten zitten meestal in de nek, rug en schouders. Maar ook door stress kunnen klachten ontstaan. 

Door een sportmassage ontspannen de spieren, hetgeen verlichtend werkt en waarmee verdere schade wordt voorkomen. Een sportmassage kan dus zowel stimulerend als ontspannend werken. 
Een sportmassage is een krachtige lichaamsmassage die zich richt op de conditie van je spieren. De optrekkende, knijpende en rollende bewegingen van het masseren helpen je lichaam ontspannen en activeren je spieren. Daarnaast stimuleert een sportmassage de doorbloeding en het lymfesysteem. 

Sportmassage is anti-hoofdpijnmassage

Dokters in zowel oosterse als westerse medische tradities raden sportmassage bij hoofdpijn aan, maar om verschillende redenen. Westerse artsen geloven dat hoofdpijn ontstaat wanneer de hele verzameling spiertjes die de huid tegen het hoofd houden te strak worden. Een sportmassage kan deze spiertjes dus ontspannen en de hoofdpijn wegnemen. Aan de andere kant geloven oosterse dokters dat hoofdpijn ontstaat als de energie rondom het hoofd vastzit, waardoor de energiestroom, die nodig is voor een goede gezondheid, wordt verstoord. Zij geloven dat massage de pijn kan verlichten, omdat het deze schadelijke opeenhoping weghaalt.

Veel mensen die bij ons voor het eerst een afspraak maken, hebben vaak klachten rondom het schouderblad – schouders – nek. Tevens is hoofdpijn / migraine een veel voorkomende klacht . Rond om de nek – schouders staat vaak veel spanning op die ik door deze diepe massage wordt verminderd. De meeste mensen geven aan, dat na een paar behandelingen de spanningen en de hoofdpijn afnemen.

Belangrijk is wanneer je start met sportmassage om deze klachten tegen te gaan, dit in het begin zeker een paar keer kort achter elkaar te herhalen. Ons advies is een frequentie van 1 keer per week of per twee weken, zeker niet langer. Je zult naar een aantal keer merken dat de spanningen afzakken. Wanneer je merkt dat het soepeler gaat voelen kun je er ook een langere tijd tussen laten zitten. Dit is per persoon weer heel verschillend.

Wanneer je zover bent dat je klachten totaal zijn verminderd is het raadzaam de behandeling eens in de maand / twee maand te blijven herhalen, puur voor je onderhoud. Je bent er gevoelig voor en wanneer je er niks meer aan zal doen zal het zeker terug gaan komen.

Gezonde werknemers als spil van uw bedrijf

Terugdringing ziekteverzuim

Mensen die goed in hun vel zitten presteren beter en hun verzuim is minder. Door toenemende prestatiedruk en werkdruk is het van belang dat er op het werk preventieve mogelijkheden aan geboden worden om de mensen gezond, gemotiveerd en fit te houden. Bedrijfsmassage is een krachtige en effectieve ondersteuning van gezondheidsmanagement. Zowel de organisatie als de medewerkers worden er beter van.

Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers massage op het werk aan. Massage wordt veelal als éénmalige geste als beloning aangeboden, hoewel steeds vaker werkgevers structureel massage op het werk aanbieden. Juist de regelmaat van massage behandelingen versterkt het resultaat.

Zieke werknemers kosten tijd en geld. Het is van belang om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Het zijn juist de prestatiegerichte medewerkers die vatbaar zijn voor RSI en stressgerelateerde klachten. Kortom, die medewerkers waar een organisatie grote waarde aan hecht. RSI en stressgerelateerde klachten ontstaan sluipend en zijn hardnekkig. Stoelmassage op het werk is een effectieve ondersteuning in terugdringing van ziekteverzuim.

Een zieke werknemer kost gemiddeld twee keer zoveel als zijn bruto loon.
Op websites van ARBO organisaties worden bedragen genoemd van gemiddeld 300 euro per verzuimdag. Dit bedrag bestaat uit omzetverlies en vervanging door collega’s. De kosten van een dag ziekteverzuim zijn bijna gelijk aan het jaarlijks budget voor stoelmassage.

Het ziekteverzuim daalt en de motivatie van uw medewerkers stijgt.
Dat komt de output van uw organisatie altijd ten goede

Het effect, de voordelen en het resultaat van massage op het werk

– Preventie van werkgerelateerde klachten
– Minder en korter ziekteverzuim
– Een betere hantering van werkdruk
– Een betere werksfeer
– Een betere lichaamshouding en werkhouding
– Een beter lichaamsbewustzijn, wat klachten voorkomt.
– Gemotiveerde, gewaardeerde medewerkers
– Fiscale voordelen

Op een speciaal ontworpen massagestoel worden de rug, de schouders, armen, hoofd en nek behandeld. Hierbij besteden we specifiek aandacht aan spannings gevoelige gebieden. Het resultaat; medewerkers die goed in hun vel zitten met minder kans op klachten.

Fiscale voordelen

Stoelmassage op het werk heeft een aantal fiscale voordelen. Indien aan een aantal voorwaarden wordt voldaan is stoelmassage volgens de belastingdienst een vrije verstrekking. De kosten voor stoelmassage kunnen worden opgevoerd als bedrijfskosten.

De voorwaarden waaraan moet worden voldaan zijn:
– De stoelmassage vindt plaats tijdens werktijd.
– De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd.
– De werknemer heeft geen aanmerkelijk privé gewin.
– De stoelmassages zijn opgenomen in het Arbo-plan van de betreffende organisatie.

Kijk op deze pagina van de Belastingdienst voor de details.

Bent u geïnteresseerd in massage binnen uw bedrijf of voor een vrijblijvende proefbehandeling met daarnaast de informatie die u zou willen hebben kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar info@trotzopjezelf.nl

Zorg eens beter voor jezelf!

Ohhh de auto…. ja die moet wel om de zoveel kilometer een grote beurt hebben. Want als je veel kilometers maakt met je auto is het heel belangrijk dat hij regelmatig voor onderhoud gaat, gezien de kilometers die je ermee maakt. Logisch toch?

Maar ons lichaam dan…

We vragen heel veel van ons lichaam. Je werk, dit kan zowel fysiek zwaar werk zijn als de hele dag in een zelfde houding achter een computer bijvoorbeeld, sport, spanningen en stress. Allemaal factoren waarbij je heel veel vraagt van je lichaam.

Zolang we geen last hebben bolderen we gewoon door… tot dat het erop eens inschiet of dat je al een langere tijd pijn krijgt op een bepaalde plek. En dan vragen we ons af, hoe kan dit toch, ik heb niks geks gedaan? Nee, we denken niet aan dat we al jaren ons lichaam op verschillende manieren belasten en nooit eens ons lichaam het onderhoud geven om de spanning eraf te halen. We gaan pas actie ondernemen op het moment dat we klachten krijgen. Alleen wat dan jammer is dat je veel langer bezig bent om je klachten te verminderen en je dit veel eerder had kunnen voorkomen!

Dus wees zuinig op je lijf, want je moet er hopelijk nog jaren mee verder!